Maukas kylmäsavulohipastavuoka – resepti!

Minä pienessä mielessäni kuvittelen että te oikein kihisette uteliaisuudesta ja haluatte tietää tarkemmin suunnitelmistamme ja sitten minä .. ilkeästi puhunkin ruuasta. Teinpä nimittäin oikein älyttömän hyvää ruokaa, vaikka itse sanonkin! Suhteeni ruoanlaittoon on muuttunut raskauden myötä ja tietynlainen kokeilunhalu on kasvanut, ja tää yksinkertainen ohje kyllä yllätti ensinnäkin helppoudellaan ja maukkaudellaan niin että varmasti tulee tehtyä toistekin. Kaiken lisäksi ruoan arvokaan ei tässä noussut älyttömän suuriin hintaluokkiin, joten päätin sen sitten jakaa myös täällä.

Nappasin alkuperäisen ohjeen Hellapoliisin sivustolta, mutta uskalsin sitä muokatakin vähäsen. Tässä hellapoliisin versio:

Pestolla maustettu kylmäsavulohi-pastavuoka
4-6 annosta

4-5 dl makaronia tai muuta pastaa
vettä
suolaa

n. 1 1/2 dl tillipestoa tai muuta vihreää pestokastiketta
150-200 g kylmäsavulohta
2 1/2 dl kuohu- tai ruokakermaa tai Valio Mustapekka Pippurijuusto-kermaa
100 g parmesaaniraastetta
150 g sokeriherneenpalkoja, pakaste

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, valuta.
Sekoita pastan joukkoon pesto, paloiteltu kylmäsavulohi, kerma, parmesaaniraaste ja sokeriherneenpalot.
Kaada ainekset uunivuokaan ja kuumenna 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa raikkaan salaatin tai raasteen kanssa.

Itsehän muokkasin tuota niin, että jätin sokeriherneet laittamatta ja vaihdoin sen yksinkertaisuudessaan pakastewokkivihanneksiin, jossa oli minimaissia, parsakaalia, porkkanaa ja herneitä. Vähän mietin josko parsakaali olisi siinä turhan voimakkaan makuinen, mutta vielä mitä – sopi mielestäni kivasti suolaisen kylmäsavulohen kanssa. Käytin itse vain vähän tummaa pastaa kuin mitä ohjeessa sanottiin ja sitäkin enemmän kasviksia, sillä näin raskausdiabeetikkona yritän pitää hiilihydraattien määrän vähäisenä. Toisekseen en opiskelijana hifistellyt parmesaanijuuston kanssa, vaan raastoin pastan sekaan jääkaapistani löytynyttä arkijuustoa ja laitoin ohuen kerroksen sitten vielä pastan päällekin antamaan kivaa väriä ja makua.

Kylmäsavulohesta vielä sen verran, että sitähän ei itsessään suositella raskaana oleville naisille listeriavaaran vuoksi, sillä kylmäsavustustekniikassa kalan lämpötilä ei koskaan nouse yli 70 asteen, minkä vuoksi kalaan saattaa jäädä haitallisia bakteereja ja aiheuttaa siten keskenmenon vaaran. Tämä siis, jos sitä kalaa syö sellaisenaan esimerkiksi leivän päällä. Itse ajattelin että kala tulee todennäköisesti tässä reseptissä ”vaarattomaksi”, kun se muhii sen parikymmentä minuuttia (itse annoin olla vielä hitusen pidempäänkin) siinä 200 asteessa.

Ja myöntää täytyy että oli vähän outo opiskelijafiilis olla siinä kalahyllyllä ja myöhemmin katsella lohipakettia jääkaapissa, mutta esim. juuri tämä Rainbown kylmäsavulohi ei itseasiassa kertaostona ollut kovinkaan kallis. Vai miltä 2,79€ teille kuulostaa? Ja kun tuosta saan vielä itselleni seuraavalle päivälle lounaan ja ehkä jopa illallisenkin  (pitää vaan seurata kalan kuntoa), niin sanoisinpa että ”ei paha”.

Ja loppuun sitten vielä meikäläisen ottama erittäin myyvä otos kyseisestä ruoka-annoksesta – jota ei missään nimessä kuvattu eteisen lattialla, koska tietenkään eteisessä ei ollut se paras valaistus.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s